www.monoriallatorvos.hu

Fogas kérdés
2013.03.06, Szerda

 

Fogas kérdés

A kutyák és macskák szájüregi problémáit a gazdák általában akkor veszik észre, amikor az állat nyálzik, a kedvenc szájszaga-, amit ekkor már szájbűznek hívunk - kellemetlenné, majd elviselhetetlenné válik, illetve, ha a kedvenc állat táplálkozása során a falatot feltűnően óvatosan rágja, a szájából kiejti, láthatóan éhesen kapna újfent a falatért, de mégsem teszi.

 

Pontosan ezekkel a tünetekkel jellemezhető a leggyakoribb szájüregi nyavalya a fogkövesség is, mely kór azért érdemel megkülönböztetett figyelmet, mert a fogkő megléte számos kórokozó előtt nyitja meg az utat az állati szervezet felé, így vírusok, gombák, baktériumok törhetnek be a véráramba elárasztva a szervezetet. A fogkőképződés ugyan nagymértékben korlátozható megfelelő táplálással, azonban tapasztalataink szerint a 3 évesnél idősebb ebek és macskák legalább 25 %-a küzd e problémával.

Ha már kialakult a fogkő lehet próbálkozni annak oldásával, lehet próbálkozni a szájbűz különböző praktikákkal történő elnyomásával, valamint ismert még a varázslás és a vajákolás is, a megoldás azonban mégis csak a fogkő eltávolítás. Ezeket a beavatkozásokat narkotizált állaton végezzük, kiváló minőségű ultrahangos depurátorokkal. E beavatkozások során gyakran fedezünk fel olyan elváltozásokat a szájüregben, mint például a fogíny proliferatív elváltozása, szájűri daganatok, a fogmeder csontos állományának traumás és daganatos elváltozásai, melyek önmagukban is megérnek egy-egy misét, azonban a fogkő eltávolítással egy időben ezek kezelését is elkezdjük.

 

9 éves macska fogkőeltávolítás előtt

 

9 éves macska fogkőeltávolítás előtt

 

fogkőeltávolítás után

 

fogkőeltávolítás után

 

8 éve eb fogkőeltávolítás előtt

 

8 éves eb fogkőeltávolítás előtt

 

8 éves eb fogkőeltávolítás után

 

Fogkőeltávolítás

 

fogkőeltávolítás előtt

 

Fogkőeltávolítás után

 

fogkőeltávolítás után

 

Előtte és utána

 

Előtte és utána

 

Előtte és utána


 


 

 

Kérjük, hogy érdeklődjön e beavatokásról rendelőnkben hétfőtől csütörtökig 09.00 és 12.00 óra, délután 15.00 és 18.00 óra, vagy pénteken 09.00 és 12.00 óra között. Telefonszámunk: 29/411-717. Ha nem vesszük fel valószínűleg dolgozunk, kérjük hagyjon üzenetet a rögzítőn és mi visszahívjuk Önt.

 

A mamutok nem pusztultak volna ki, ha kezelhettük volna fogkövességüket!:-))


 

Kérjük, hogy ajánlja lapunkat és a Hírlevél lehetőségét ismerőseinek!

 Kapcsolódó anyagaink: